OKRUGLI STOL I RADOVI BAUHAUSA NA VI. TJEDNU DIZAJNA U ZAGREBU

Tekst: D. S.

Foto: ZDW

U sklopu šestog Zagreb Design Weeka koji je otvoren 7. svibnja 2019.  bit će predstavljeni i radovi Bauhausa, u povodu stote obljetnice te najutjecajnije visoke škole za arhitekturu, umjetnost i dizajn. Izložba Dossier Bauhaus, uz hrvatske studente na Bauhausu, prikazuje i ključne događaje u povijesti škole te utjecaje na poslijeratnu hrvatsku umjetnost, arhitekturu i dizajn. Iz današnje perspektive znamenita Visoka škola za arhitekturu, dizajn i vizualne umjetnost, unatoč kratkom postojanju, tijekom XX. stoljeća postala je jedan od najznačajnijih obrazovnih eksperimenata koji će imati velik utjecaj ne samo u području umjetnosti, arhitekture i dizajna, nego i u obrazovanju te svakodnevnom životu modernoga čovjeka. O aktualnosti ideja Bauhausa i obrazovnog modela bit će posvećen okrugli stol u petak, 10. svibnja 2019.  na kojem sudjeluju izv. prof. art. Koraljka Kovač Dugandžić, Vesna Meštrić, dr. sc. Antonija Mlikota i dr. sc. Feđa Vukić.

Ovogodišnja tema Zagreb Design Week je Changing the Game / Nova budućnost koja istražuje i analizira nove mehanizme, projekte i načine razmišljanja koji će oblikovati našu budućnost, bilo da je riječ o novom pristupu temama koje su već afirmirane ili otvaranju novih tema kojima se dizajn u prošlosti nije primarno bavio. Osim u hali V. Tehničkog muzeja, tjedan dizajna traje do 12. svibnja 2019.  na sedamnaest  lokacija diljem Zagreba.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon