OGRESTA DAO VIŠE INTERVJUA SRPSKIM MEDIJIMA NEGO ŠTO JE KUPLJENO ULAZNICA ZA NJEGOV FILM U KINIMA

Tekst: V. Krulčić/Panopticum

Foto: Interfilm

S obzirom da su u susjednoj državi produžili prvomajski vikend, tek su u srijedu, 4. svibnja 2022. postali dostupni rezultati gledanosti i prihoda u tamošnjim kinima. Nažalost, film Zrinka Ogreste “Plavi cvijet” je – nakon premijere u dvorani Kulturnog centra Beograd – u prva četiri dana prikazivanja doživio “potop”. Naime, svega 86 gledatelja je kupilo kino-karte za film Zrinka Ogreste, a Plavi cvijet na blagajnama nije uspio “zaraditi” niti 300 eura. Ogrestin film se u Srbiji prikazuje  s 10 kopija (ekrana).

Prema neslužbenim informacijama iz novinarskih krugova u Srbiji, Ogrestin fim “Plavi cvijet” je imao više medijskih objava nego što je za njega kupljeno karata obzirom na činjenicu da je hrvatski redatelj došao na premijeru svog filma i dao pritom brojne intervjue.

Koliko je to poražavajući rezultat za pripadnika hrvatske kinematografije, najbolje pokazuje usporedba s crnogorskim filmom “Posle zime” redatelja Ivana Bakrača. Taj film je u srpska kina stigao dva tjedna prije Ogrestinog, a prvog vikenda u svibnju 2022. je imao 616 gledatelja. Naravno, ni to nije brojka za pohvalu ali je postigao gledanost gotovo deset puta veću od razvikanog hrvatskog filmaša. Inače, oba spomenuta filma u Srbiji distribuira ista tvrtka – Fame Solutions.

U Hrvatskoj je pak za prvosvibanjski vikend s prikazivanjem startao film “Razgovor” Dominika Sedlara. Film je u četri dana pogledalo 745 gledatelja, a prihod od ulaznica je tijekom vikenda iznosio 28 tisuća kuna.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon