ODRŽANI DANI ZAGREBAČKE ARHITEKTURE

Tekst: Panopticum

Foto: Grad Zagreb

U Zagrebu su u subotu, 1. lipnja 2019. okončani Dani zagrebačke arhitekture, manifestacija koju Društvo arhitekata Zagreba organizira od 2011. godine, a ove su godine bili posvećeni temi stanovanja. Naime, stanovanje kao najvažnija sastavnica socijalnog razvoja društva a posljedično i gospodarskog napretka, treba biti društveno regulirano i kontrolirano područje, ne samo po pitanju dostupnosti stana, nego i po pitanju osiguranja osnovnog standarda i kvalitete stanovanja, kao i omogućavanja da cijene stanova budu prihvatljive ranjivim skupinama stanovništva. Zbog toga stanovanje zaslužuje iznimnu pozornost u planiranju, projektiranju i gradnji, bez obzira radi li se o individualnim, poduzetničkim ili društvenim naporima da se osigura stambeni prostor.

Program Dana zagrebalke arhitekture su sačinjavala predavanja, prezentacije, okrugli stolovi i obilasci istaknutih arhitektonskih ostvarenja sa stručnim vodičima i autorima, a svrha manifestacije je bila popularizacija arhitekture i educiranje stručne i šire javnosti o arhitektonsko-urbanističkim ostvarenjima. Program je  bio namijenjen arhitektima i urbanistima, kao i drugim srodnim profesijama i kulturnim djelatnicima te građanima putem konzultacija o uređenju stanova, zatim prezentacije recentrnih stambenih realizacija i njihov obilazak.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon