ODRŽANA TERENSKA NASTAVA U SKLOPU KOLEGIJA OCEANOGRAFIJE FPZ U PULI

Tekst: M. Š.

Foto: UNIPU

Fakultet prirodnih znanosti u Puli (FPZ) je za studente prve godine studija Znanosti o moru, u sklopu kolegija Uvod u oceanografiju, organizirao terensku nastavu na istraživačkom brodu Centra za istraživanje mora u Rovinju. Studenti su se tom prilikom upoznali s nekoliko oceanoloških metoda u istraživanju mora te znanstvenim tehnikama istraživanja morskog sedimenta i organizama koji obitavaju na morskom dnu u akvatoriju poluotoka Istre.

FPZ u Puli usmjerava svoju znanstvenu aktivnost u temeljna i primijenjena istraživanja bioraznolikosti i procesa u Jadranu, utjecaja čovjeka na morske ekosustave te pronalaženja novih pristupa u očuvanju mora i gospodarenju biološkim resursima mora. Osim toga istražuju se indikatorske i ugrožene skupina organizama poput velikih morskih kralješnjaka, riba, koraligenskih zajednica i morskih cvjetnica. Aktualne istraživačke teme i multidisciplinarni pristup problematici raznolikosti, ugroženosti i zaštite morskih ekosustava odražava se i u znanstvenoj produkciji te relevantnosti znanstvenih radova publiciranih u vodećim međunarodnim znanstvenim časopisima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon