ODRŽANA KONFERENCIJA O UTJECAJU KORONE NA DEMOGRAFSKU SLIKU RH I EU

Tekst: M. Šamanić

Foto: Matija Habljak / Pixsell

U sklopu Konferencije o budućnosti Europe Središnji državni ured za demografiju i mlade organizirao je u Zagrebu u četvrtak, 7. listopada 2021. međunarodnu konferenciju o utjecaju pandemije bolesti COVID-19 na demografsku sliku i mlade u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Konferencija „Demografski izazovi Republike Hrvatske i Europske unije nakon epidemije bolesti COVID-19” bila je prilika da na razini Europske unije o posljedicama COVID-19 epidemije na demografsku sliku i mlade raspravljaju predstavnici akademske i znanstvene zajednice, vlasti te pripadnici civilnog društva. Osim izlaganja, na Konferenciji su se prezentirati rezultati anketnog istraživanja o mišljenju hrvatskih građana o utjecaju epidemije bolesti COVID-19 na demografsku sliku RH te mišljenju mladih o utjecaju epidemije bolesti COVID-19 na demografsku sliku i mlade u RH i EU.

Prema zaključcima Konferencije, osim razmjene iskustava, dosadašnja istraživanja i analiza politika u kontekstu COVID-19 pandemije doprinijet će kreiranju novih demografskih politika i doprinijeti demografskoj revitalizaciji svake zemlje koja se bori s pandemijom, uključujući i Hrvatsku.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon