ODRŽANA KONFERENCIJA O SUZBIJANJU DISKRIMINACIJE U HRVATSKOJ

Tekst: B. Dobrijević

Foto: ULJPPNM

U Zagrebu, u Kući Europe u organizaciji pučke pravobraniteljice i Kuće ljudskih prava, 25. travnja 2019. godine održana je konferencija povodom obilježavanja 10 godina primjene Zakona o suzbijanju diskriminacije u Hrvatskoj. Uvodničari konferencije bili su Lora Vidović, pučka pravobraniteljica,  zatim Alen Tahiri, ravnatelj Ureda za ljudska prava i nacionalne manjine, Ivan Novosel, programski direktor Kuće ljudskih prava Zagreb, Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade Republike Hrvatske te Anne Gaspard, izvršna direktorica Europske mreže tijela za jednakost.

Tijekom konferencije izložena su iskustva i uloge pravobraniteljskih i drugih institucija u primjeni Zakona o suzbijanju diskriminacije, te značaju Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije za razdoblje od 2017. do 2022. godine u kontekstu primjene Zakona o suzbijanju diskriminacije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon