ODRŽAN SEMINAR O LJUDSKIM PRAVIMA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Tekst: B. D.

Foto: Vlada RH

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine  organizirao je seminar o ulozi i unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina koji je održan 10. listopada 2019. godine u Osijeku u Vijećnici Osječko-baranjske županije.
Seminar je otvorio ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH, Alen Tahiri, a sudionicima skupa su se obratili potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine Vladimir Ham, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, predstavnica Ministarstva uprave Ivana Ferara i predstavnica Grada Osijeka Vlatka Kalafatić. Na skupu bilo je riječi o dosadašnjoj  ulozi i radu vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, o problemima s kojima se susreću pojedina vijeća, te o primjerima dobre prakse u njihovom radu. Posebno je bilo riječi o jačanju uloge vijeća i predstavnika nacionalnih manjina te što boljoj i učinkovitijoj suradnji s predstavnicima tijela jedinica lokalne i područne samouprave.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon