ODRŽAN BOŽIĆNI PRIJEM HRVATSKIH PRAVOSLAVNIH BRANITELJA

Tekst: S. V. / Panopticum

Foto: Sisačka biskupija

U petak, 6. siječnja 2023. godine u Zagrebu je održan prigodni domjenak udruge Hrvatskog pravoslavnog centra povodom proslave Božića po julijanskom kalendaru. Na domjenku su se okupili uglavnom pravoslavni hrvatski branitelji te njihovi prijatelji koje je sve, nakon izvođenja hrvatske himne, pozdravio organizator, hrvatski branitelj Predrag Peđa Mišić. Skup je pozdravio i dr. Ante Nazor te Ivona Paltinieri ravnateljica Uprave za zatočene i nestale i izaslanica ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Osim spomenutih, skupu se obratio i Sisački biskup Vlado Košić čestitajući Božić kojim svi mi kršćani, bez obzira na datum, slave isto otajstvo dolaska Sina Božjega kao čovjeka među nas ljude. Istaknuo je i kako je potrebno da naše hrvatsko društvo konačno vrednuje i prizna veliku zaslugu hrvatskih pravoslavnih branitelja koji su dali svoje živote i zdravlje za slobodu naše domovine Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon