ODRŽAN 18. OGULINSKI FESTIVAL BAJKE

Tekst: Panopticum

Foto: POU Ogulin

Populani 18. po redu Ogulinski festival bajke (OFB) održao se u Ogulinu od 9. do 11. lipnja 2023., kada su slavljene bajke i bajkovito stvaralaštvo kroz bogati umjetnički i kulturni program namijenjen djeci, mladima ali i odraslima. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta Festival se održavao na lokacijama u zatvorenom prostoru Dvorane Ivice Cindrića Piva i u POU Ogulin.

Program festivala su činile zabavne predstave, kreativne radionice, zatim nezaobilazno pripovijedanje bajki, bogati animacijski program te tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli. Ovogodišnji umjetnički direktor festivala je bio Kristijan Ugrina, poznat glumac, redatelj kao i kreator sadržaja za djecu.

Podsjetimo, festival dječje mašte i čarolije je pokrenut još 2006. godine, a organizira ga Turistička zajednica Ogulina. Potaknut je stvaralaštvom slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić koja je rođena u Ogulinu, gradu i okolici koji su joj bili najveća inspiracija za pisanje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon