ODO U ZAGREBU TRAŽI KRTICU U VLASTITIM REDOVIMA

Tekst: ODO Zagreb/Panopticum

Foto: Nacional/SDLSN

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u četvrtak, 2. svibnja 2019. godine, temeljem teksta objavljenog u tjedniku Nacional od 30. travnja 2019. pod naslovom “Transkripti o špijuniranju”, poduzelo potrebne radnje, te naložilo provođenje izvida policiji zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona i kaznenog djela povrede tajnosti postupka iz članka 307. Kaznenog zakona RH.

Izvidi su naloženi u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do odavanja podataka koji se odnose na kazneni predmet u kojem je državno odvjetništvo odredilo tajnost istraživanja, a koji su potom objavljeni u navedenom članku, te otkrivanja osoba koje su te podatke odale. Izvidima će se provjeriti i navodi iz podneska jedne od žrtava, u kojem se također iznose sumnje na počinjenje kaznenog djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu trenutno rukovodi Ksenija Šebek Filipović, v.d., dok je prva zamjenica općinske državne odvjetnice u Zagrebu Ksenija Jurin-Panić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon