ODISEJA – OTVORENA IZLOŽBA DUŠKA ŠIBLA U KRIŽEVCIMA

Tekst: Panopticum

Foto: NSD

Prostor Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci ugostio je u srijedu, 10. svibnja 2023. izložbu pod nazivom “Odiseja” s pregledom umjetničkog djelovanja akademskog slikara Duška Šibla i to od ranih radova nastalih početkom 80-ih godina XX. stoljeća u Londonu, do dijela ciklusa “Opasno crvena” nastalog u suradnji s umjetničkim fotografom Željkom Koprolčecom. Sveprisutne goste uvodno je pozdravila ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi.

Kustosica izložbe u Križevcima je Elizabeta Wagner a izložba ostaje otvorena do 24. svibnja 2023. godine. Ulaz na izložbu je besplatan. Realizacija izložbe sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije.

Duško Šibl rođen je 1951. godine u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu je 1977. godine diplomirao komparativnu književnost i povijest umjetnosti. U Londonu 1982. završava studij slikarstva na Byam Shaw School of Art, a 1986. magistrira na glasovitom Royal College of Art. Živeći i radeći na tri ključne lokacije – u Zagrebu, Londonu i Dubrovniku, Šibl od 1982. godine izlaže i sudjeluje na važnim skupnim i samostalnim izložbama u domovini i Europi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon