ODGOĐEN MFF U MOTOVUNU

Tekst: B. Dobrijević

Foto: MFF

Nakon održanog sastanka u četvrtak, 9. srpnja 2020. od strane predstavnika Festivala, Stožera civilne zaštite Istarske Županije i predstavnika općine Motovun, Stožer je donio odluku o odgodi  do daljnjega filmskog festivala (MFF) koji se trebao održati od 30. srpnja do 1. kolovoza 2020. u Motovunu.

Naime, uvažavajući mišljenje stručnjaka, te imajući na umu da se okolnosti u zemlji i neposrednom okruženju mijenjaju, zaključeno je da epidemiološka situacija ne pogoduje okupljanju posjetitelja u malenoj sredini Motovuna, čak ni u prilagođenom izdanju koja je za ovu godinu pripremljena.

Međutim, ekipa festivala svakako želi da filmovi koje su pripremili stignu do publike, što će se ove godine i dogoditi, samo u prilagođenom obliku izmještenom iz malenog Motovuna. Stoga se program za djecu i mlade [email protected] koji se od 23. do 26. srpnja 2020. održava u susjednom Buzetu nastavlja po planu, s obzirom da njegov format ne uključuje popratna događanja koja su procijenjena rizičnima. Iz istog razloga i dalje se pripremaju i planirane projekcije diljem Istarske županije. Najavljeni su i programi na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac od 31. srpnja do 3. kolovoza 2020., kao i ljetne projekcije diljem jadranske obale te opsežniji program u zagrebačkoj Laubi od 27. kolovoza do 6. rujna 2020. Po potrebi, kako navode iz MFF-a, dio programa mogao bi biti predstavljen online.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon