OČITOVANJE PREDSJEDNIKA RH POVJERENSTVU ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTERESA

Tekst: Ured predsjednika

Foto: MORH

Ured predsjednika Republike Hrvatske zaprimio je zahtjev Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za očitovanje oko putovanja Zorana Milanovića u Republiku Albaniju 12. i 13. kolovoza 2020. godine na poziv predsjednika Vlade Republike Albanije, Edija Rame. Zbog interesa javnosti iz njegovog kabineta dostavljaju medijima odgovor Ureda predsjednika Republike Hrvatske upućen Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Očitovanje predsjednika Republike koje potpisuje pročelnik kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić prenosimo u cijelosti, i to kako slijedi:

“U svrhu utvrđivanja relevantnih činjenica, dostavljamo Vam informacije o putovanju predsjednika Republike u Albaniju. Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na poziv predsjednika Vlade Republike Albanije, Edija Rame, boravio je u Albaniji 12. i 13. kolovoza 2020. godine.

Putovanje predsjednika Republike Hrvatske je bilo ju sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti. Napominjemo da prilikom svih posjeta, posebno kada se radio posjetima stranim dužnosnicima, predsjednik Republike Hrvatske uvijek predstavlja Republiku Hrvatsku.

Kao i u svim slučajevima kada predsjednik Republike putuje, troškove putovanja koji se odnose na prijevoz predsjednika Republike Hrvatske podmireni su iz Državnog proračuna. Što se tiče troška smještaja, predsjednik Republike Hrvatske je boravio u državnoj rezidenciji Republike Albanije na poziv domaćina, predsjednika Vlade Republike Albanije. Zoran Milanović nije pružao usluge savjetovanja za predsjednika Vlade Republike Albanije. A što je već više puta javno rekao”.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon