OBJAVLJEN NOVI BROJ GEOGRAFSKOG HORIZONTA

Tekst: R. F.

Foto: PMF

Nedavno je iz tiska izašao novi broj časopisa Geografski horizont, omiljeno štivo svih zaljublenika u geografiju, studenta i njihovih profesora. Neke od tema najnovijeg broja Geografskog horizonta su depopulacija stanovništva RH, zatim tema o potresima i speleologiji.

Geografski horizont je časopis koji objavljuje stručne radove iz geografije i srodnih znanstvenih područja, kao i interdisciplinarne radove. Radovi su uglavnom usmjereni na Hrvatsku, ali i radovi koji se bave aktualnim geografskim temama u svijetu. Radovi daju pregled suvremenih spoznaja u okviru znanstvenih disciplina geografije. Geografski horizont redovito objavljuje putopise te metodički forum koji je podrška nastavnicima u njihovom nastavnom radu.

Geografski horizont je stručno-informativni časopis Hrvatskog geografskog društva koji neprekinuto izlazi od 1955. godine. Časopis prati pojedine aktivnosti društva kao što su Državno natjecanje učenika iz geografije i sudjelovanja na Međunarodnoj geografskoj olimpijadi. Radovi se recenziraju i u pravilu objavljuju na hrvatskom jeziku. Časopis izlazi dva puta godišnje. Geografski horizont učenicima i nastavnicima kao dodatnu literaturu preporuča Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon