OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PREDSJEDNIKA I ČLANOVE POVJERENSTVA ZA SPREČAVANJE SUKOBA INTERESA

Tekst: F. Radović

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Saborski Odbor za izbor i imenovanja u petak, 2. rujna 2022. uputio je Javni poziv za podnošenje prijedloga za izbor predsjednika i članova Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, budući sadašnjem sastavu mandati istječu u veljači, odnosno u ožujku 2023. godine. Rok za podnošenje prijedloga je 15 dana od dana objave Javnog poziva u “Narodnim novinama“, mrežnim stranicama Sabora i Povjerenstva, dakle do sredine rujna 2022. godine.
Podsjetimo, predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković izabrana je u ožujku 2018. godine. Povjerenstvo ima predsjednika i četiri člana, biraju se na pet godina, a na dužnost mogu biti izabrani najviše dva puta. Osim toga, u Povjerenstvu mogu biti samo pravnici.

Uz završen studij prava, ostali uvjeti za izbor u Povjerenstvu su da osoba ima hrvatsko državljanstvo i prebivalište na području Hrvatske, najmanje osam godina radnog iskustva u struci i istaknute rezultate rada, da nije osuđivana za kaznena djela i protiv koje se ne vodi kazneni postupak za kaznena djela za koja se postupak pokreće po službenoj dužnosti, te da nije član političke stranke, a niti je to bila posljednjih pet godina do dana kandidiranja, niti je u tom razdoblju kao nezavisni kandidat obnašala dužnost u predstavničkim i izvršnim tijelima na državnoj razini, lokalnoj i županijskoj razini.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon