OBILJEŽENA STOGODIŠNJICA STOMATOLOGIJE U HRVATSKOJ

Tekst: N. J. / F. R.

Foto. U. P.

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u četvrtak, 13. listopada 2022. godina na obilježavanju 100 godina visokoškolskog obrazovanja u području stomatologije u Republici Hrvatskoj i 60 godina samostalnosti Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Čestitajući obljetnice koje ova visokoškolska ustanova slavi predsjednik Milanović rekao je da je obilježavanje stote godišnjice neke ustanove velika stvar. Nadalje, u prigodnom obraćanju predsjednik Milanović govorio je o kriterijima za procjenjivanje bogatstva i naprednosti nacija i država kazavši kako je za to jedan od opće prihvaćenih kriterija bruto društveni proizvod. Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Prigodom obilježavanja stogodišnjice visokoškolskog obrazovanja stručnjaka u području stomatologije u Republici Hrvatskoj te 60. obljetnice odvajanja stomatologije od Medicinskoga fakulteta te njezinog postojanja kao samostalne visokoškolske nastavne struke koja čini temelj skrbi za oralno zdravlje, Hrvatski liječnički zbor dodijelio je Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Povelju koju je predsjednik Zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić na svečanosti uručio dekanici Stomatološkog fakulteta prof. dr. sc. Zrinki Tarle. Isto tako, dekanica Stomatološkog fakulteta uručila je zahvalnice, priznanja i plakete umirovljenim i gostujućim profesorima te predstavnicima nastavnih baza.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon