OBILJEŽEN NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Tekst: Panopticum

Foto: RTL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je u nedjelju, 22. rujna 2019. u povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama da Vlada u suradnji s udrugama predano radi na jačanju mehanizama koji će prevenirati i sankcionirati nasilje, prisjetivši se ubojstva triju žena na Općinskom sudu u Zagrebu 1999. godine. U spomen na to trostruko ubojstvo obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a svake godine predstavnici sudova i nadležnih ustanova okupljaju se ispred vrata sudnice kako bi se sjetili tih žrtava i poslali jasnu poruku da se nasilje u bilo kakvom obliku ne tolerira.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković sudjelovao je povodom toga na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu na komemoraciji u znak sjećanja na sutkinju, odvjetnicu i stranku ubijene prije 20 godina, na kojoj su se predstavnici ustanova založili za prevenciju takvih zločina, ali i njihovo strože kažnjavanje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon