OBILJEŽEN DAN GRADA CRIKVENICE

Tekst: Panopticum

Foto: Grad Crikvenica

Povodom Dana grada Crikvenice u lapidariju Hotela Kaštel, održana je u nedjelju, 14. kolovoza 2022. svečana sjednica crikveničkog Gradskog vijeća, a dodijeljene su i tri Nagrade za životno djelo. Crikveničani slave Dan grada na datum prvog pisanog spomena Crikvenice, a to je bilo u darovnici Nikole IV. Frankopana koji je 14. kolovoza 1412. darovao redu pavlina zemljište za gradnju samostana uz tadašnju župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije. Zaštitnica Crikvenice i Crikveničana je Velika Gospa koje se blagdan slavi dan nakon Dana grada Crikvenice, 15. kolovoza.

Svečanoj nedjeljnoj sjednici a ujedno i obilježavanju 610. obljetnice prvog spominjanja imena Crikvenice – nazočio je velik broj gostiju i osoba iz društveno-političkog života grada a nazočnima se obratio gradonačelnik Damir Rukavina i predsjednica Gradskog vijeća Vesna Car Samsa. Gradonačelnik Rukavina je pritom, hvaleći sam sebe, među najveća postignuća u upravljanju gradom Crikvenica istaknuo suspektna ulaganja u komunalnu infrastrukturu tijekom proteklih godinu dana, gdje se u projekt aglomeracije Crikvenica-Selce-Novi Vinodolski upravo ulaže pola milijarde kuna EU novca pokušavši gradsko blagostanje podvući pod demografsku floskulu s povećanjem broja novorođene djece.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon