OBILJEŽAVANJE ROĐENDANA NIKOLE TESLE

Tekst: M. Šamanić

Foto: TZ Gospić

Uoči rođendana Nikole Tesle, rođenog 10. srpnja 1856. u Smiljanu kraj Gospića započiti će manifestacija  pod nazivom “Tesla Power of Lights”, kojom će Gospić ove godine obilježiti 163. obljetnicu rođenja hrvatskog i svjetskog inovatora. Tesla je kao slavni izumitelj, elektrotehničar i fizičar ostavio veliki trag u cijelom svijetu, od čega će nešto moći vidjeti i posjetitelji u sklopu svjetlosnog spektakla te vozeći se posebnim turističkim vlakom “Putevima Nikole Tesle”, koji će besplatno voziti i tijekom dana po svim lokacijama u Gospiću koje su vezane za život i rad svjetskog genija.

U sklopu svjetlosnog spektakla koji će se održati u utorak, 9. srpnja 2019., posjetitelji će navečer moći vidjeti zanimljiv laser show, svjetlosne efekte koji će prošarati nebo sve do Smiljana, ali i sjediti na svjetlećem namještaju izrađenom posebno za Teslin rođendan, a bit će tu i svjetlosnog plesa na svili i drugih zanimljivih sadržaja. Također, sve zgrade u kojima je Tesla živio ili radio, bit će posebno osvijetljene. Turistička zajednica grada Gospića kao organizator ove svjetleće manifestacije očekuje da će time dodatno pridonijeti promociji Gospića, Like i Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon