OBILJEŽAVANJE DANA PLANETA ZEMLJE NA ZAGREBAČKOM PMF

Tekst: Panopticum

Foto: UN/SVJAR

Dan planeta Zemlje se obilježava diljem svijeta 22. travnja s ciljem uključivanja stanovništva u proces usmjeren na zaštitu prirodnih resursa našeg planeta. Dan planeta Zemlje 2021. godine posvećen je mladima, obrazovanju te akcijama čišćenja okoliša.

Centar za klimatološka istraživanja PMF-a 22. travnja 2021. obilježava Dan planeta Zemlje serijom predavanja iz područja klimatologije, klimatskih promjena i prilagodbe na njih. Predavanja će biti znanstveno-popularnog karaktera te će prvenstveno predstaviti istraživanja koja se provode na PMF-u u sklopu znanstveno-istraživačkih projekata, a usmjerena su na utjecaj klimatskih promjena na  prirodni i urbani okoliš Hrvatske.

Prvo predavanje “Globalno zatopljenje i odziv zagrebačke klime” će održati izv. prof. dr. sc. Ivana Herceg Bulić u četvrtak, 22. travnja 2021. s početkom u 14 sati putem platforme Zoom na poveznici: https://zoom.us/j/92271807391?pwd=SlRNY0ZlZkdQc2lVT0JPbm1mVHkxZz09

Podsjetimo, obilježavanje Dana planeta Zemlje seže u 1970. godinu a aktualizirano je 1990. godine. Tada je u manifestacijama diljem svijeta sudjelovalo više od 200 milijuna što je 1992. godine potaknulo održavanje Konferencije Ujedinjenih nacija o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru. UN proglasili su 2009. godine 22. travnja „Međunarodnim danom majke Zemlje“.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon