OBILJEŽAVANJE 50 GODINA DANA PLANETA ZEMLJE

Tekst: R. F.

Foto: UN

Međunarodni Dan planeta Zemlje na cijeloj se zemaljskoj kugli, u gotovo svim zemljama svijeta, obilježava istoga dana, 22. travnja. A sve je počelo prije pedesetak godina u Sjedinjenim Američkim Državama, kad su organizirane masovne demonstracije za zaštitu okoliša. U Hrvatskoj dan posvećen Zemlji organizirano se obilježava od 1990. godine. To je dan kada bi se svatko od nas trebao zamisliti i zapitati: Što ja mogu učiniti za spas Zemlje? Kako mogu pridonijeti tome da naš planet – taj naš jedini dom koji imamo – spasimo od onečišćenja i uništenja te ga očuvamo za sebe, svoju djecu i one koji dolaze poslije nas?

Upravo ove godine Dan planeta Zemlje navršio je svoju 50. godišnjicu obilježavanja, a najbolji način da ga i mi proslavimo jest da sami pridonesemo na svoj način. Odvojimo otpad, reciklirajmo i u ponovnu upotrebu vratimo stvari koje nam više ne trebaju, smanjimo potrošnju vode i električne energije te svojim primjerom pokažimo kako svakog dana malim stvarima možemo pomoći našoj planeti da bude što zdravija.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon