OBILJEŽAVANJE 15 GODINA RADA UDRUGE PROGEO-HRVATSKA

Tekst: Lj. M.

Foto: ProGEO-Hrvatska

Udruga ProGEO – Hrvatska ove godine obilježava 15 godina uspješnog rada Hrvatske udruge za promicanje i zaštitu geološke baštine. Povodom tog jubileja Upravni odbor udruge organizira prigodnu svečanost u petak, 24. siječnja 2020. s početkom u 18 sati u Galeriji Arheološkog muzeja Zagreb, Hatzova 6.

ProGEO-Hrvatska je znanstveno-stručna nevladina udruga, koja okuplja kako stručnjake tako i prijatelje prirode i ljubitelje geologije. Zadaća Udruge je unapređivanje zaštite geološke baštine u Hrvatskoj, zaštite lokaliteta i krajobraza posebne geološke vrijednosti, promicanje geološke znanosti i spoznaja o jedinstvenoj i neobnovljivoj baštini našeg planeta Zemlje.

Udruga djeluje na području obrazovanja, znanost i istraživanja, održivog razvoja, te zaštita okoliša i prirode, te je član ProGEO europske asocijacije za zaštitu geološke baštine. Udruga nastupa kao Nacionalna grupa predstavnika u ProGEO europskoj asocijaciji za zaštitu geološke baštine, čiji znak koristi, i kao takova zastupa ciljeve ProGEO europske asocijacije, te surađuje s odgovarajućim udrugama i društvima u zemlji i inozemstvu, i s međunarodnim strukovnim organizacijama.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon