NP PLITVICE SLAVE 40 GODINA OD UPISA NA UNESCO LISTU SVJETSKE BAŠTINE

Tekst: Panopticum

Foto: NP PJ

Nacionalni park Plitvička jezera 2019. godine paralelno slavi dvije velike obljetnice: 70 godina od proglašenja nacionalnog parka i 40 godina od upisa na UNESCO-ovu listu svjetske baštine.

Povodom tih važnih datuma, u duhu ekološke osvještenosti Nacionalni park pokreće Plitvice Film Festival čije će se prvo izdanje održati u kampu Korana od četvrtka 19. do nedjelje 22. rujna 2019., s filmskim programom kojemu je u fokusu priroda i njezino očuvanje, te zanimljivim glazbenim programom. Kroz četiri dana bogatog filmskog i glazbenog programa prvog Plitvice Film Festivala jedna od važnijih aktivnosti festivala bit će uključivanje djece i mladih u proces osvještavanja važnosti prirode i njezina očuvanja za generacije koje dolaze, stoga je osmišljen filmski program sa svrhom edukacije i razvijanja svijesti o povezanosti čovjeka i prirode te potrebe njezine zaštite.

U filmskom programu koji broji 20 filmova, bit će prikazani radovi velikih filmskih redatelja, ali i neka buduća filmska imena koja tek otkrivaju čari filmskog svijeta.

Dio programa sadržava filmove pristigle na otvoreni natječaj za kratke filmove u trajanju do pet minuta na temu prirode i njezina očuvanja »Snimi film o prirodi«, a snimila su ih djeca i mladi do 18 godina.

Projekcija 12 odabranih filmova bit će na programu zadnjeg dana festivala, u nedjelju, 22. rujna, kad će biti i proglašenje pobjednika natječaja. Filmove se može pogledati i za njih glasati na službenim stranicama Nacionalnog parka Plitvička jezera. Nakon cjelodnevnog filmskog programa, u kampu Korana će u večernjim satima krenuti glazbeni dio festivala, s pomno odabranim glazbenim gostima koje veže world music spona, zalaganje za očuvanje tradicionalne glazbe, te očuvanje planeta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon