NOVOIMENOVANI VELEPOSLANIK RH U IRANU URUČIO VJERODAJNICE

Tekst: B. D.

Foto: MVEP RH

Nakon posljednjeg imenovanja većeg broja hrvatskih veleposlanika i negativno intoniranog u medijima božićnog uručivanja vjerodajnica od strane predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske u Islamskoj Republici Iran dr. Drago Štambuk predao je 28. siječnja 2019. godine kopije vjerodajnica ministru vanjskih poslova Irana dr. Mohammadu Javadu Zarifu.

Uz želje dobrodošlice novom veleposlaniku, ministar Zarif je istaknuo kako Iran želi nastaviti graditi uspješne odnose s Republikom Hrvatskom, te je izrazio uvjerenje da će volja i stamenost iranskog naroda biti odlučujuća u prevladavanju aktualnih problema koji ometaju uspješne odnose Irana, Europske unije i svijeta.

Novoimenovani veleposlanik Štambuk je naglasio da se raduje suradnji i daljnjem razvoju bilateralnih odnosa Hrvatske i Irana u svim područjima, posebice u gospodarstvu, znanosti, obrazovanju i kulturi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon