NOVOGODIŠNJI FILHARMONIJSKI BAL

Tekst: B. Dobrijević

Foto: KD VL

Tradicionalni Filharmonijski bal kojim Zagrebačka filharmonija 30. prosinca 2018. ispraća staru i dočekuje novu godinu, ove će godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu glazbenu godinu zaključiti najljepšim novogodišnjim valcerima, arijama i polkama na koncertu najavljenom kao filharmonijska noć.

Filharmonijski bal tradicionalni je koncert u maniri bečkih novogodišnjih koncerata, a ove godine Zagrebačkom filharmonijom na Balu će ravnati dirigent Ivan Hut, uz solističke nastupe mladih perjanica hrvatske operne scene, sopranistice Ilijane Korać Teklić i baritona Leona Košavića.

U KD VL najavljuju bogat glazbeni program koji će publiku povesti u svijet bečkih dvorova, zlatne glazbene raskoši i prepoznatljivih novogodišnjih melodija vedrog i plesnog karaktera, uključujući nezaobilazne klasike “Na lijepom plavom Dunavu” i “Radetzky marša”, najprepoznatljivijih  kompozicija novogodišnjih koncerata.

Nakon koncerta u Velikoj dvorani, posjetitelji su pozvani na ples i druženje u predvorje gdje će ih uz plesne evergreene i poznate melodije zabavljati Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića.

Filharmoničari pozivaju sve posjetitelje da odjenu najljepše večernje haljine i najelegantnija crna odijela i priušte si posebnu prednovogodišnju večer, uz obećanje da ih u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog očekuje najluđa filharmonijska noć u godini.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon