NOVINARSKA RADIONICA U CILJU SUZBIJANJA DISKRIMINACIJE

Tekst: Panopticum

Foto: CMS

Hrvatsko novinarsko društvo, Centar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava Zagreb i GONG održavaju radionicu za novinarke i novinare, urednike i urednice te studente i studentice novinarstva pod nazivom „Diskriminacija, govor mržnje i cenzura u novinarskom izvještavanju“. Jednodnevna radionica će se održati u subotu, 30. ožujka 2019. od 9.30. do 16.30. sati,  u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva. Broj sudionika je ograničen, a prijave se mogu poslati na [email protected].

Radionica se održava u cilju prenošenja znanja i vještina u području suzbijanja diskriminacije, slobode izražavanja i suzbijanja govora mržnje u novinarskom izvještavanju i u medijima. Sudionici radionice će se kroz izlaganja i praktičan rad dobiti uvid u područje diskriminacije i govora mržnje u medijima te kroz analizu pozitivnih i negativnih primjera postojećih pisanih i audiovizualnih medijskih sadržaja definirati na koji način pristupati temama koje se tiču marginaliziranih društvenih skupina. Također, radionicom će se odgovorit na pitanja kome se obratiti kao svjedoci diskriminacije te kako prenositi teme koje su vezane za marginalizirane društvene skupine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon