NOVINAR DOMAGOJ MARGETIĆ ISKLJUČEN IZ HND

Tekst: Panopticum

Foto: Vlada.gov.hr

Odlukom središnjeg odbora Hrvatsko novinarsko društvo je u petak, 17. prosnca 2021. iz svojih redova s 11 glasova za i jednim suzdržanim glasom isključilo novinara Domagoja Margetića iz svojih redova. Israživački novinar Domagoj Margetić je do trenutka izbacivanja iz novinarskog ceha obnašao funkciju predsjednika Ogranka slobodnih novinara, jednog od najvećih ogranaka HND-a. Sjednica HND-ovog Središnjeg odbora održana je online putem, a vodila ju je Monica Bellucci hrvatskog novinarstva. Video snimka sjednice HND-a dostupna je na kanalu OFF na platformi YouTube.

Povod za isključivanje novinara Domagoja Margetića iz strukovne organizacije obrazložen je na način kako Margetić svojim novinarskim i javnim radom nanosi štetu ugledu Hrvatskog novinarskog društva. Margetić je i prije bio tema tijela HND-a, i to zbog povrede Kodeksa časti hrvatskih novinara. Inače, preminula hrvatska novinarka Jasna Babić, čijim imenom je nazvana Nagrada za istraživačko novinarstvo HND-a, bila je veliki simpatizer novinarskog rada i djelovanja Domagoja Margetića.

Slučajno ili ne, isključenje novinara Margetića iz strukovne organizacije dogodilo se na 111. obljetnicu Hrvatskog novinarskog društva koje je osnovano na utemeljiteljskoj Skupštini 1910. godine u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon