NOVI SAD: UHIĆENA ZVIŽDAČICA KOJA JE VELEPOSLANSTVIMA U SRBIJI PISALA DA VUČIĆ ŠTITI KRIMINALCE

Tekst: 021.rs/Panopticum

Foto: Slavija info

Nataša Prišić, zviždačica iz Novog Sada koja je javno progovorila o navodnim malverzacijama u Elektroprivredi Srbije, uhićena je zbog izazivanja panike i nereda. Prema priopćenju njezinog njezin odvjetnika Ivan Ninića Prišićeva je uhićena jer je na adrese više od 70 veleposlanstava u Srbiji poslala mail u kojem je, između ostalog, pozvala predsjednika Aleksandra Vučića da u roku od 48 sati postupi po zakonima, a ako ne postupi, da će “cijeli narod svjedočiti najvećoj tragediji na svijetu, a ubojica će biti Aleksandar Vučić”. Prišić je izjavila da nikome nije prijetila, ali da je dala do znanja da će si oduzeti život zbog nepravde.

Prema odvjetniku Niniću, Prišićku je u utorak navečer, 9. svibnja 2023. uhitila Služba za suzbijanje organiziranog kriminaliteta RS zbog kaznenog djela izazivanja panike i nereda. Ona će danas, 10. svibnja 2023. biti saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nataša Prišić optužena je da je u ime novoosnovanog Antikorupcijskog pokreta “Pomirimo Srbiju pravdom” poslala e-mail na adrese više od 70 veleposlanstava u RS. Ona ne spori da je to učinila, kaže odvjetnik Ivan Ninić, ali dodaje da u njenom postupanju nema elemenata kaznenog djela.

Uhićena Prišić je u pismu veleposlanstvima napisala da su “Vučić i Brnabić odgovorni za živote tisuća ljudi u Srbiji koji će mu pred Predsjedništvom pokazati kako se bore za čast i obraz Srbije”. Također, u pismu je istaknula da je ‘pošteni’ Aleksandar Vučić 36 mjeseci besramno šutio i štitio kriminalce i kriminal neviđenih razmjera u EPS-u, što je otkrila i službeno dokumentirala kao službenica Unutarnje kontrole EPS-a”, naveo je odvjetnik Ninić. Također, odvjetnik smatra da su uhićenje i pretraga stana provedeni isključivo u svrhu zastrašivanja Nataše Prišić, njezine obitelji, ali i “svih građana koji javno govore o režimskom kriminalu”.

Podsjetimo, Prišić je javno progovorila o navodnim malverzacijama u EPS-u, kojima je svjedočila kao zaposlenica Odjela za unutarnju kontrolu i sigurnost. Prije toga imala je dugogodišnje radno iskustvo u Elektrovojvodini. Ona je u razgovoru za srbijanske medije navela kako je došlo do nepravilnosti, zbog čega su građani na kraju platili ceh. Kako je navela, problemi su nastajali svaki put kada je kontrola vršena u Novom Sadu, gdje su uočeni najveći propusti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon