NOVI, RAZORNIJI POTRES PONOVO POGODIO PETRINJU

Tekst: Panopticum

Foto: HCK

Nakon prvog, razorni potres ponovo je pogodio Petrinju i Sisačko-moslavačku županiju u utorak, 29. prosinca 2020. u 12.19 sati. Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) procijenio je da je bio magnitude 6.2 prema Richteru, a osjetilo ga je preko šest milijuna ljudi.

Vatrogasci koji su bili angažirani na raščišćavanju posljedica prethodnih potresa, odmah su uključeni u izravno spašavanje građana zatrpanih pod ruševinama. Na teren su prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića upućene vatrogasne snage iz Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Zadarske, Ličko-senjske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Zagreba. U pričuvi spremne za slanje dodatnih snaga nalaze se vatrogasne postrojbe Virovitičko-podravske, Međimurske i Požeško-slavonske županije.

Zbog velike slidarnosti koja se iskazuje širom zemlje, Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom da donacije uplate na sljedeći račun:
Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Osim toga, građani mogu uplatiti novčana sredstva i mobilnim bankarstvom putem barkoda:

Nadalje, za sve građane koji žele donirati materijalna sredstva HCK navodi da se donacije obavljaju u Gradskim društvima Crvenog križa širom Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon