NOVE REGULE UNUTAR EU ZA GSM MREŽE

Tekst: B. D.
Foto: EU

Od sredine svibnja 2019. za sve će međunarodne pozive i SMS poruke unutar Europske unije vrijediti nova ograničenja cijena. Potrošači će pozive iz svoje zemlje prema drugim zemljama plaćati najviše 19 centi po minuti (+ PDV), a SMS poruke najviše 6 centi po poruci (+ PDV). Ta nova ograničenja cijena međunarodnih poziva i SMS poruka unutar Unije, nakon što su u lipnju 2017. ukinute naknade za roaming, dio su reforme telekomunikacijskih propisa, kojom se želi poboljšati elektroničke komunikacija i ojačati uloga tijela Europskih regulatora za elektroničke komunikacije (BEREC).
Potpredsjednik Komisije za jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip smatra da su ograničene cijene poziva unutar EU konkretan primjer koristi koje građani imaju od jedinstvenog digitalnog tržišta u svakodnevnom životu, odnosno da je stvaranjem jedinstvenog digitalnog tržišta omogućeno 35 novih digitalnih prava i sloboda u EU. Naime, nova će telekomunikacijska pravila općenito pomoći da EU zadovolji sve veće potrebe Europljana za povezivanjem te povećati konkurentnost Unije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon