NOVE MJERE ZA KORONA-PUTOVANJA U EU STUPAJU NA SNAGU 13. LISTOPADA 2020.

Tekst: Panopticum

Foto: AR

Nakon niza pregovora države članice EU postigle su u srijedu, 7. listopada 2020. dogovor u koordinaciji zajedničkog pristupa mjerama ograničenja putovanja u pandemiji koronavirusa.

Naime, prema kompromisnom prijedlogu predsjedateljice EU, odnosno Njemačke, države članice bi mogle postići dogovor o zajedničkoj geografskoj karti u kojoj bi zemlje članica Unije bile označene zelenom, narančastom ili crvenom bojom, ovisno o intenzitetu širenja Covida-19.

O nacrtu prijedloga raspravljali su izaslanici članica EU u srijedu, a dokument bi u utorak, 13. listopada 2020. mogli usvojiti ministri vanjskih i europskih poslova. Prema tom prijedlogu članice bloka više ne bi ograničavale putovanja u zelene regije s niskim stopama zaraze koronavirusom. Ipak, zemlje bi mogle uvesti vlastita pravila za putovanja, karantenu i testiranje na koronavirus za narančaste i crvene pokrajine.

Osim toga, unutar EU se raspravlja i o tome da se iz mjera ograničenja putovanja izuzmu sezonski radnici, diplomati i novinari.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon