NOVALJA OBILJEŽILA 30 GODINA STATUSA GRADA

Tekst: B. Matijević

Foto: Grad Novalja

16. travnja 1993. godine Grad Novalja je dobio status jedinice lokalne samouprave. Tim povodom, u petak, 14. travnja 2023. je u Kulturnom centru “Gozdenica” održana svečana akademija s bogatim kulturnim i umjetničkim programom.

Gradonačelnik Ivan Dabo napomenuo je da od tada, odnosno od 16. travnja 1993. godine, stožerni dan za Grad Novalju jer su tada dobili svoju samostalnost. Tom prilikom su svi koji su u proteklih 30 godina dali doprinos u razvoju grada, članovi osam saziva gradskog i općinskog vijeća, članovi gradskog poglavarstva, predsjednici gradskih i općinskih vijeća, zamjenici gradonačelnika, svi članovi gradskih tvrtki, udruga i mjesnih odbora, kao i djelatnici Gradske uprave, dobili zahvalu od gradonačelnika.

Podsjetimo, Novalja je status samostalne jedinice lokalne samouprave – općine dobila po stupanju na snagu Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. 17. siječnja 1997. godine istim zakonom dobila je status grada, koji joj je donio vjetar u leđa i učinio je jednim od najvažnijih središta otoka Paga.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon