NOVA ZNANSTVENA PUBLIKACIJA DHMZ

Tekst: D. S.

Foto: DHMZ

Od ožujka 2019. godine zbirka publikacija DHMZ-a bogatija je za još jedan naslov-Primijenjena znanstvena istraživanja u Državnom hidrometeorološkom zavodu. Na preko 300 stranica 17 autora zabilježilo je bogat i značajan znanstveno-istraživački rad djelatnika od osnutka DHMZ-a  iz 1947. godine koji se još više intenzivirao nakon registriranja znanstvene jedinice DHMZ-a od 1977. godine.  Razvoj znanstveno-istraživačke djelatnosti u DHMZ-u u knjizi je opisan kroz pet poglavlja, a na kraju se nalazi bogata zbirka podataka o djelatnicima i njihovim radovima.

Na znanstveno-istraživački rad djelatnika DHMZ značajno je utjecao eksponencijalni tehnološki razvoj koji je obilježio prijelaz u 21. stoljeće, a koji je omogućio intenzivan razvoj meteorologije. Na samim počecima alati djelatnika bili su tek pisaća mašina i telegraf, a danas su to superračunalo, internet te mogućnosti pohrane i prijenosa goleme količine podataka.

Više informacija o knjizi dostupno je na mrežnim stranicama DHMZ-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon