NOVA TOMAŠEVIĆEVA GLASNOGOVORNICA GOVORI TEČNO 4 STRANA JEZIKA: SPRSKI, BOSANSKI, CRNOGORSKI I ENGLESKI?

Tekst: Panopticum

Foto: OSCE/Grabancijaš

Čini se da trend političkih cajki koje laganim ritmom preplavljuju hrvatsku metropolu dolaskom platforme Možemo! na čijem je čelu novoizabrani zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ne prestaje puniti novinske stupce u rubrici “vjerovali ili ne”. Naime, tijekom razgovora prvog čovjeka Zagreba s predstavnicima Dinama koji se održao prije nekoliko dana, građani Zagreba imali su priliku saznati da je Grad Zagreb dobio novu glasnogovornicu Dinku Živalj koja stupa na dužnost početkom veljače 2022. godine.

Kako je tom prilikom napomenuo zagrebalki gradonačelnik Tomašević, nova glasnogovornica Grada Zagreba izabrana je na javnom natječaju a dolazi s radnog mjesta voditeljice Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornice posebnog predstavnika Europske unije (EU) na Kosovu. Prije toga bila je glasnogovornica i voditeljica Ureda vijeća za regionalnu suradnju i voditeljica ureda za odnose s javnošću misije OSCE-a u Hrvatskoj i Albaniji.

Međutim, ono što zagrebački gradonačelnik nije spomenuo u vezi imenovanja uvažene medijske stručnjakinje uvezene s Kosova su zanimljivi dijelovi njenog CV-a. Naime, prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo nova Tomaševićeva glasnogovornica “govori tečno četiri jezika, i to: engleski, srpski, bosanski i crnogorski”. Ukoliko se navedena informacija pokaže točnom, mišljenja smo da je svaki daljnji komentar suvišan a posebno na okolnost oživljavanja tzv. novog jugoslavenstva sa Zagrebom kao glavnim gradom nepostojeće Jugoslavije.

Podsjetimo, novi val NGO udruga koji je zahvatio svijet, penetrirao je u mnogobrojne međunarodne institucije poput UN-a, OSCE-a, ECHR-a i drugih gdje cijela bulumenta novokomponiranih aktivista s upitnim znanjem i sposobnostima na ultravisokim plaćama svakodnevno neumorno kiti svoj CV kako bi što lakše nastavila pohod u šira područja zone interesa.

Nažalost i hrvatska diplomacija u međunarodnim tijelima od Ženeve, Beča do New Yorka prepuna je beskorisnih likova koji su taj fenomen imenovanja kojim trenutno svjedočimo u Gradu Zagrebu doveli do savršenstva, zaposjednuvši mjesta hrvatskih predstavnika u institucijama na obiteljskoj bazi i to sve od dalekog East Rivera preko lijepog plavog Dunava do mjesta nacionalnog ombudsmana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon