NOVA LJEVICA IZABRALA NOVU PREDSJEDNICU

Tekst: B. D.

Foto: R. B.

Nova ljevica je izabrala novo vodstvo na petoj izbornoj Skupštini, održanoj 12. i 13. rujna 2020. godine. Nova predsjednica stranke je Ivana Kekin, znanstvenica i psihijatrica u Klinici za psihijatriju KBC-a Zagreb. Dr. Kekin je članica Nove ljevice od njena osnutka 2016. godine, a za potpredsjednicu je izabrana saborska zastupnica Rada Borić koja je od kraja 2019. vodila stranku nakon što se dotadašnji predsjednik Dragan Markovina povukao iz aktivne politike.

Trećina članova i članica Skupštine sudjelovalo je uživo u radu skupštine stranke pod zaštitnim maskama, a dvije trećine online. Predstavljajući se ponovo članstvu stranke Kekin se obratila medicinskim rječnikom te naglasila da ”društvene nepravde snažno određuju status i breme koje pojedinac nosi. Zato je politički rad nužan jer ne možemo liječiti pojedinca ako ne liječimo društvo. Nova ljevica može biti lijek za naše društvo ako je u što većim dozama. Unatoč tome što je trenutni mainstream nakaradna politika koja je okrenuta samo prema sebi, u Hrvatskoj ima mjesta za ljevičarke i ljevičare i ljude koji prepoznaju i cijene artikuliranu lijevu misao”.

Nadalje, Kekin je najavila nastup Nove ljevice na lokalnim izborima u svim sredinama u kojima stranka ima članove i članice, osnivanje stranačkih organizacija mladih, škole lokalne demokracije i jače povezivanje s lijevim strankama u zemlji, regionalno i međunarodno.

Stranačka skupština izabrala je i članove Izvršnog odbora u čijem su sastavu Gordana Pasanec, Igra Šain Kovačević, Nenad Ljubić, Martina Uzelac, Ivan Slavica, Dimitrije Birač i Karlo Pilko, kao i Nadzorni odbor stranke kojim će rukovoditi Mauro Sirotnjak, Jan Težak i Leila Topić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon