NOVA APLIKACIJA IHJJ ZA MOBILNE TELEFONE

Tekst: Panopticum

Foto: www.bolje.hr

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje je objavio novu aplikaciju za pametne telefone pod nazivom “Bolje je hrvatski” (zasad samo za iOS, od sljedećega tjedna i za Android), koja se može preuzeti na internetskoj adresi: https://itunes.apple.com/us/app/bolje-hr/id1462578787.

Aplikacija “Bolje je hrvatski”  inačica je istoimenih stranica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (www.bolje.hr) za pametne telefone. Uključuje gotovo 250 lako pretraživih savjeta – prijedloga hrvatskih zamjena za strane riječi i tuđice koje su neprilagođene ušle u uporabu u hrvatskome jeziku (attachment, chatroom, outsourcing, download itd.).

Aplikacija “Bolje je hrvatski” omogućuje pregled svih savjeta te njihovu pretragu po riječima koje se u njima nalaze. Prikaz pojedinoga savjeta potpuno je prilagođen pametnomu telefonu te pruža jedinstveno iskustvo u rješavanju jezičnih nedoumica. Osim toga, aplikacija “Bolje je hrvatski” omogućuje spremanje onih savjeta za koje korisnik zaključi da bi mu mogli češće zatrebati, odnosno stvaranje osobne arhive prijedloga hrvatskih zamjena za strane riječi i tuđice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon