NOVA AMERIČKA VELEPOSLANICA U HRVATSKOJ DALA PRISEGU POTPREDSJEDNICI SAD

Tekst: Panopticum

Foto: VP USA

U srijedu, 10 siječnja 2024. u Washingtonu je pred potpredsjednicom SAD Kamalom Harris svečanu prisegu dala Nathalie Rayes kao novoimenovana veleposlanica u Hrvatskoj. Zaželivši joj uspjeh u novoj ulozi potpredsjednica SAD Harris je prisegu veleposlanice Rayes popratila riječima u kojima je napomenula kako će kao “doživotna državna službenica, veleposlanica Rayes ojačati dugogodišnje veze SAD s građanima Hrvatske.

Prisezi veleposlanice Rayes nazočila je i bivša veleposlanica SAD u Zagrebu, gospođa Julieta Valls Noyes koja je također biranim riječima čestitala Nathalie Rayes na odlasku na jedno od najboljih mjesta na svijetu – veleposlanice SAD u Hrvatskoj. Manju fotogaleriju sa svečanosti prisege novoimenovane veleposlanice SAD u Hrvatskoj donosimo u prilogu teksta.

Nathalie Rayes kao novoimenovana američka veleposlanica u Hrvatskoj diplomirala je sociologiju i magistrirala međunarodne odnose na Sveučilištu Kalifornija u Los Angelesu (UCLA). Obzirom da je podrijetlom iz Venezuele, uz engleski tečno govori i španjolski, te konverzacijski arapski.

Podsjetimo, predsjednik SAD-a Joe Biden nominirao je u srijedu, 3. svibnja 2023. Nathalie Rayes, tadašnju izvršnu direktoricu Latino Victorije i članicu Upravnog odbora američkog Instituta za mir, za buduću američku veleposlanicu u Hrvatskoj. Predsjednik SAD je u priopćenju naveo kako je iza Rayes duga i uspješna karijera na brojnim vodećim pozicijama na području međunarodne politike, kulturne razmjene, jačanja građanskog društva, medija i odnosa s javnošću.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon