NOĆNI POTRES MAGNITUDE 3.0 PO RICHTERU ZATRESAO VUKOMERIČKE GORICE

Tekst: R. F.

Foto: V. G.

Potres jačine 3,0 prema Richteru s epicentrom kod Kravarskog, 20 kilometara zapadno od Petrinje,  odnosno 31 kilometar jugoistočno od Zagreba i 19 kilometara južno od Velike Gorice, zabilježili su u petak, 6. svibnja 2022. godine  u 21 sat i 10 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske.

Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru s hipocentrom na dubini od jednog kilometra i intenzitetom u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice, stoji u objavi Seizmološke službe RH uz napomenu kako je riječ o slabom potresu.

Neslužbeno, građani putem društvenih mreža javljaju da je trajao oko dvije sekunde i da je prilično zatresao stambene prostore na području sliva Kupe ali se osjetio i u Zagrebu.

U potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju pred nešto više od godinu dana, osim mjesne crkve, oštećeno je i mnogo obiteljskih kuća, a neke je ljude trebalo iseliti jer im domovi nisu bili sigurni za stanovanje.

Istoimena općina i mjesto Kravarsko nalazi se u središnjem dijelu Vukomeričkih gorica, brežuljkastog krajolika s pravom oazom zelenila šuma i na važnom prometnom pravcu Velika Gorica – Pokupsko – Glina.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon