NOĆNI MARŠ ZA 8. MART 2019.

Tekst: Panopticum

Foto: www.mojarijeka.hr

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, udruge SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava i Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter u Rijeci u petak, 8. ožujka 2019., organiziraju akciju “Noćni marš za 8. mart” s početkom u 18 sati. Više od stotinu godina, 8. mart se obilježava kao dan posvećen ženskoj borbi za slobodu, ravnopravnost, jednakost, solidarnost, pravičnost i poštovanje.

Okupljanje počinje na Kontu, a nakon uvodnih riječi ruta kreće preko Fiumare i Korza te završava na Jadranskom trgu gdje će organizatorice i gošće održati kraće govore i iznijeti zahtjeve, uz nastup aktivističkog zbora VINS.

Nakon Noćnog marša slijedi glazbeni program Osmi mart – Koncert za Dan žena u Omladinskom kulturnom centru Palach s početkom u 19 sati u organizaciji udruge RiRock. Također, u 20 sati će se otvoriti izložba i razgovor Rodom u koprive u organizaciji Galerije SKC, a kojima će se propitati različite uloge žena i muškaraca u današnjem društvu.

Osim u Rijeci, noćni marševi će se istovremeno održati u Splitu, Puli, Zadru i Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon