NOĆ MUZEJA U MUZEJU HRVATSKOG VATROGASTVA

Tekst: V. R.

Foto: HVZ

I ove godine u tradicionalnoj manifestaciji Noć muzeja u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, koja će se održati u petak 31. siječnja 2020. godine,  sudjeluje Muzej hrvatskog vatrogastva.

S početkom u 18 sati u Trenkovoj 44 u Varaždinu predviđeno je otvaranje izložbe „Što ostaje kad intervencija završi?“, kojom se građanima približavaju opasnosti vatrogasnog posla prikazom vatrogasne opremu oštećene ili uništene u požarima ili na drugim vrstama intervencija. Uz priču vezanu uz oštećenu opremu, tj. povezivanjem predmeta sa stvarnom intervencijom, posjetitelji će moći vidjeti s kakvim opasnostima se vatrogasci svakodnevno susreću. Nakon otvaranja izložbe, posjetitelji mogu poslušati predavanje o opasnostima vatrogasnog posla. Za najmlađe je organizirana radionica izrade vatrogasnih karikatura koju će voditi poznati karikaturist Damir Novak.

Osim toga, posjetitelji će moći vidjeti i donekle izmijenjen postav, s novim info plakatima i fotografijama velikih dimenzija te vitrinom u kojoj je smještena odora dugogodišnjeg predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) Teodora Frickog. Uz izlet u povijest hrvatskog vatrogastva, kroz stalni postav Muzeja, posjetitelji će moći razgledati i modernu vatrogasnu opremu varaždinskih vatrogasaca.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon