NOĆ MUZEJA 2019

Tekst: B. Dobrijevic

Foto: HRT

Noć muzeja, manifestacija koja godinama u muzeje diljem Hrvatske privlači velik broj posjetitelja, u svom će se 14. izdanju održati u petak, 1. veljače 2019., na temu “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost”.

Hrvatsko muzejsko društvo (HMD) pozvalo je sve muzeje i druge baštinske ustanove da do 11. siječnja 2019. prijave svoje programe na predloženu temu ili redovne programe koji su planirani za Noć muzeja te predstave publici iskustva u primjeni.

Kako bi kreativno sagledali muzejske mogućnosti i omogućili veću dostupnost svojih sadržaja novoj muzejskoj publici, te im virtualno približili budućnost u muzejima, kao i svakodnevnom životu, hrvatski muzeji u svom radu koriste suvremene tehnologije, od digitalnih platformi i mobilnih aplikacija do VR tehnologije, digitalne tehnologije.

Tema je odabrana s obzirom na to da su komuniciranje različitih sadržaja – od muzejskih zbirki, stručnih, znanstvenih i drugih događaja, edukativnih i zabavnih sadržaja, sve do mogućnosti virtualnih obilazaka muzejskih postava, povijesnih zdanja i zaštićenih baštinskih lokaliteta, odnosno primjena digitalnih tehnologija otvorili neslućene mogućnosti inspiracije, interpretacije i prezentacije.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon