NOĆ KNJIGE 2021. U ZNAKU BABUŠKE KNJIGUŠKE

Tekst: Š. Š.

Foto: B. K.

U petak, 23. travnja 2021., povodom Svjetskog dana knjige i Dana hrvatske knjige održat će se jubilarna Noć knjige. Tema jubilarne manifestacije je “Ljekovita moć knjige”, a zaštitno lice manifestacije je “babuška Knjiguška”. Kao i mnogo puta do sada, dan posvećen knjizi bit će obilježen brojnim događanjima diljem Hrvatske. Ovogodišnja Noć knjige održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Udruge za zaštitu prava nakladnika, Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore. Više informacija o manifestaciji dostupno je na internetskoj stranici Noć knjige.

Nadalje, ove godine u Noći knjige bit će predstavljeno najnovije istraživanje čitanosti i kupovine knjiga u Republici Hrvatskoj, koje će pružiti uvid u moguće promjene čitalačkih navika građana uslijed pandemije koronavirusa.

Uz brojne programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja 2021. održat će se i akcija “Knjiga svima i svuda” u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore u kojoj sudjeluje više od 100 knjižara i internetskih trgovina sa sajamskim cijenama knjiga.

Da podsjetimo, Noć knjige pokrenuta je prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te davanja poticaja o važnosti knjige u suvremenom društvu. Od tada se svake godine manifestaciji pridružuje velik broj knjižara, antikvarijata, knjižnica, osnovnih i srednjih škola, vrtića, kazališta, ilustratora, prevoditelja, pisaca i kulturnih ustanova s programima namijenjenim svim uzrastima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon