NOĆ KNJIGE 2019.

Tekst: D. Sremiš

Foto: NSK

U utorak 23. travnja 2019. godine održat će se osma Noć knjige, manifestacija kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju, promidžbi knjige te razgovoru o njezinu položaju i vrijednosti u suvremenu društvu. Povod za to pružaju Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Kao i prethodnih godina, na dan manifestacije, u dnevnim ili večernjim satima, u knjižarama, antikvarijatima i svim vrstama knjižnica organizirat će se različita događanja, i to predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice i sl., kako bi nas ljubav prema knjizi međusobno povezala u njezinu slavljenju i promicanju. S obzirom na to da će ovogodišnja Noć knjige održavati u vrijeme školskih praznika, za mlade entuzijaste bit će organiziran poseban likovni i literarni natječaj.

U Noći knjige 2019. organizatori pozivaju da se posebna pozornost posveti temi “Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa”. Ovogodišnja tema prilika je i za međugeneracijska druženja i plodan dijalog.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon