NOĆ GLAZBE 2019. U KARLOVCU

Tekst: B. Dobrijević

Foto: GŠK

Dvodnevni glazbeni događaj “Noć glazbe i Kava s Bachom u Karlovcu” održava se od 22. do 23. ožujka 2019. godine i to peti put zaredom u organizaciji Glazbene škole Karlovac kao projekt edukacije publike i obilježavanja 334. rođendana Johanna Sebastiana Bacha. Ovaj jedinstveni nacionalni projekt provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske a od prošle se godine provodi u sklopu „Programa poticanja razvoja publike u kulturi u Republici Hrvatskoj” koje provodi Ministarstvo kulture RH. Program “Noć glazbe u Karlovcu” počinje u petak, 22. ožujka 2019. u 15 sati koncertom najmlađih polaznika. Na sedam uzastopnih koncerata kroz 9 sati programa će nastupiti preko 150 solista, 4 velika ansambla učenika i akademskih glazbenika. Gosti ovog glazbenog događaja su učenici glazbenih škola iz Osijeka, Splita, Zagreba, Varaždina, Sesveta, Pule, Labina, Slatine, Ogulina, Jastrebarskog, Koprivnice i Budimpešte. Na koncertima će nastupiti i renomirani umjetnici kao i Karlovački komorni orkestar Glazbene škole Karlovac. U goste stižu slavni mladi umjetnici, pijanistica Mia Pečnik, pijanist Lovre Marušić, poznati slavonski tamburaš Mario Zbiljski i Akademski sastav Glazbene staze iz Zagreba.

Cijeli program prenosit će se na velikom ekranu u parku ispred Glazbene škole Karlovac i bit će vidljiv duž Šetališta dr. F. Tuđmana. Program će se uživo prenositi u centru Vojnića i Ogulina a Live stream će biti dostupan na internetskoj stranici škole. “Kava s Bachom” subotnji je dio programa koje je podržalo više od 30 ugostiteljskih objekata u Karlovcu, Ogulinu, Lasinji, Plaškom, Ribniku, Vojniću i Ozlju. Njihovi će posjetitelji tijekom subotnjeg prijepodneva 23. ožujka, od 10 do 12 sati, imati priliku uz kavu uživati u jazz, blues i rock obradama Bachovih skladbi koje će se emitirati na Hrvatskom radio Karlovcu,Trend Radiju i Radio Labinu. Održat će se i klasični koncert J.S.BACHA u jednom od karlovačkih caffe barova.

Istovremeno će se u Glazbenoj školi Karlovac održati zanimljiva, stručna, popularna i edukativna predavanja i koncert muzikologinje Glazbene škole Karlovac Tereze Špralje, učenika srednje glazbene škole i čembalistice Linde Mravunac Fabijanić. Predavanje će se live streamom prenositi i u škole, muzeje, knjižnice i čitaonice Karlovačke županije i šire putem poveznice na internetskoj stranici škole bit će dostupno i svim ostalim zainteresiranim sudionicima projekta. Cjelokupni program otvoren je za javnost i besplatan za posjetitelje.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon