NJEMAČKI TUI POKRENUO PRVO KRSTARENJE KRUZEROM NAKON IZBIJANJA KORONE

Tekst: TUI/Panopticum

Foto: HAZ

“Mein Schiff 2”, turistički kruzer isplovio je u subotu, 25. srpnja 2020. u večernjim satima iz njemačke luke Hamburg, prvi put otkako je pandemija koronavirusa nanijela težak udarac industriji krstarenja. Kruzerom upravlja njemački putnički touroperator TUI, a isplovio je na trodnevno putovanje po Sjevernom moru s programom putovanja pod nazivom “Blauen Raise”. Na kruzer je ukrcano oko 1.200 putnika pod posebnim higijenskim pravilima. Usporedbe radi, uobičajeni kapacitet ovog kruzera bez posade broji oko 2.900 putnika.

Iako je TUI kao organizator putovanja naveo  da je dobio dopuštenje da na brodu bude 1.740 putnika, ta kvota prilikom bookinga nije postignuta. Prije svog povratka u Hamburg kao matične luke broda, sretni putnici će prvo krstarenje nakon izbijanja pandemije korone provesti na moru bez zaustavljanja u nekoj od luka.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon