NJEMAČKA UBRIZGAVA 12,4 MILIIJARDI EUR U SVOJE GOSPODARSTVO

Tekst: B. D.

Foto: ZDF

Njemačka vlada najavila je zbog globalne prijetnje koronavirusom niz mjera, uključujući i 12,4 milijarde eura ulaganja u iduće četiri godine, kako bi poduprla gospodarsku aktivnost koja trpi štetu zbog uznapredovale epidemije. Mjere su dogovorene nakon nedjeljnog razgovora stranaka u sastavu vladajuće koalicije kancelarke Angele Merkel.

Naime, velika koalicija odlučila je povećati ulaganja za 3,1 milijardu eura u svakoj godini u razdoblju od 2021. do 2024. Ukupno 12,4 milijarde eura bit će investirano u buduće projekte, poput modernih prometnica, dostupnog stanovanja, digitalne strategije i umjetne inteligencije. Među mjerama kojima se želi ublažiti financijska šteta izazvana koronavirusom, koalicija je odlučila povećati beneficije radnicima zbog skraćenog radnog vremena i time zaštititi radna mjesta i pružiti podršku poslodavcima budući su najnoviji podaci za siječanj 2020. zabilježili snažniji priljev novih narudžbi u industriji, rast industrijske proizvodnje i prometa u maloprodaji.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon