NJEMAČKA PROŠIRILA LISTU CRVENIH ZONA KORONE U HRVATSKOJ

Tekst: Panopticum/DPA

Foto: Znet

Nakon Austrije, Velike Britanije, Slovenije te Cipra i Njemačka je nakon što je u crveno stavila samo dvije dalmatinske županije, u srijedu, 2. rujna 2020. proširila svoju odluku i na treću – Zadarsku županiju, objavio je Njemački institut Robert Koch. Naime, Njemačka se za razliku od navedenih EU zemalja koje su cijelu Hrvatsku proglasile crvenom zonom, odlučila za selektivni pristup kada je u pitanju ugroza od korona virusa.

Da podsjetimo, Njemačko ministarstvo vanjskih poslova još je 20. kolovoza 2020. izdalo upozorenje za putovanja u Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju zbog povećanog broja novozaraženih koronavirusom. Njemačka za područja visokog rizika smatra zemlje gdje je u sedam dana zabilježeno 50 ili više slučajeva zaraze novim koronavirusom na 100 tisuća stanovnika. Nadalje, Njemačka proglašenje nekog područja rizičnim označuje na način da se svi oni koji se iz tih područja vraćaju s odmora moraju testirati na koronavirus i ostati u samoizolaciji dok ne dobiju rezultat testiranja. Njemačko upozorenje ne predstavlja zabranu putovanja na ta područja, ali sugerira putnicima da preispitaju svoje planove putovanja, te im ujedno omogućuje da otkažu već plaćena putovanja bez storno troškova.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon