NISU SAMO POTRES I MARINA LOVRIĆ MERZEL POHARALI SMŽ

Tekst: Panopticum

Foto: HDZ

U županiji od koje su svi okrenuli glavu, koja demografski nestaje, koja je ponijela ogroman teret posljedica rata i okupacije, gdje su ljudi prevareni u poslijeratnoj obnovi najnižom kvalitetom izvedenih radova, u županiji koju je pogodio katastrofalan potres, župan Ivo Žinić pokušava uništiti i zadnju nadu za brzi razvoj i oporavak poljoprivrede kao jedne od najznačajnijih gospodarskih grana u Sisačko moslavačkoj županiji. Tim riječima sročeno je priopćenje kojeg u utorak, 12. siječnja 2021. potpisuju oporbeni vijećnici u skupštini Sisačko-moslavačke županije (SMŽ) – HSS, HSP, MOST, Reformisti i Nezavisni vijećnici.

Naime, a kako se nadalje ističe, umjesto isplate poticaja za poljoprivrednike po sustavu da se do kraja 2020. godine isplate poticaji za tekuću godinu, župan je zahvaljujući većini u Skupštini najprije poljoprivrednicima oteo proračunska sredstva za jednu godinu, pa je odlučeno da se poticaji isplaćuju za prethodnu godinu, a ne za tekuću godinu. Ni ta otimačina nije mogla pokriti rupe u proračunu, pa je župan ponovo posegnuo za novcem namijenjenim poljoprivrednicima. Tako je odlučeno da će se do kraja 2020. godine isplatiti sredstva za poticaje poljoprivrednicima za 2019. godinu. Poljoprivrednici su ostali bez namjenskih sredstava za čak dvije godine. No, do kraja netom završene 2020. godine nisu isplaćena namjenska sredstva za poticaje u poljoprivredi za 2019. Župan Ivo Žinić je krenuo poljoprivrednicima otimati već treći proračun a sankcija nema niti ima tko zaštititi poljoprivrednike u SMŽ.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon