NISKA IZLAZNOST BIRAČA POKAZUJE DA JE VARAŽDIN UMORAN OD IZBORA

Tekst: Panopticum

Foto: HRT

Na izbore Gradsko za vijeće Grada Varaždina koji su se održali u nedjelju, 16. travnja 2023. je, prema podacima DIP-a, izašlo 31,19 posto birača, odnosno njih 12.134. Povodom toga je bivši varaždinski gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok izjavio kako njegova Nezavisna lista nije zadovoljna rezultatima izbora, odnosno time što nisu uspjeli motivirati građane da izađu na birališta. Kako je istaknuo Čehok, izlaznost pokazuje da su birači smatrali da ovi izvanredni izbori za Gradsko vijeće nisu važni.

Prema prvim rezultatima izbora, Nezavisna lista Ivana Čehoka osvojila je četiri mandata, a Čehok je najavio da će kao i do sada  biti oporba. Objasnio je pritom kako su vladajući ti koji bi trebali motivirati građane da izađu na izbore, tim više što je nositelj SDP-ove liste ujedno i aktualni varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj. Najavio je da će se njegova lista nastaviti boriti protiv zaduživanja Grada za 30 milijuna eura za rješavanje problema bala i biti protiv toga da se u Gradu ništa ne radi.

Podsjetimo, prema podacima SDP-ova lista predvođena aktualnim varaždinskim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Grada Varaždina osvojila je natpolovičnu većinu mandata te će imati 11  vijećnika u novom sazivu Gradskog vijeća.

Bilo kako bilo, posljednji lokalni izbori su pokazali kako su građani Varaždina postali umorni od izlaska na izbore budući se malo toga ili gotovo ništa ne mijenja u sredini u kojoj žive bez obzira na političke opcije koje u tom trenutku upravljaju gradom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon