NIKOLINA BRNJAC NE MOŽE VODITI NI HRVATSKI TURIZAM A KAMOLI NJEGOVU STRATEGIJU

Tekst: Panopticum

Foto: HRT

Nakon što su otvorene prijave za Dane hrvatskog turizma 2022., najveće okupljanje turističkog sektora, koji će se ove godine održati u Amadria Parku u Šibeniku od 6. do 8. listopada u Ministarstvu turizma i sporta 17. kolovoza 2022. održano je javno predstavljanje Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine na kojemu je uz stotinjak predstavnika turističkog sektora sudjelovao i Sindikat turizma i usluga Hrvatske, kao jedan od članova Radne skupine za izradu Strategije.

Predstavljeni su strateški ciljevi i prioritetna područja Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine, nakon čega je uslijedila izjava za medije predstavnika Ministarstva turizma i sporta, na čelu s ministricom Nikolinom Brnjac. Naime, tzv. novom Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. u Hrvatskoj se planira održiv turizam postaviti kao imperativ i cilj cijelog turističkog sektora, istaknula je u srijedu ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac na prvom predstavljanju prijedloga te strategije. Vizija razvoja održivog turizma, kako je dodala, podrazumijeva kvalitetu i dobrobit lokalnog stanovništva, uvažavanje kulturno-povijesne i prirodne baštine, kao i rješavanje nedostatka broja i kvalitetnih radnika u turizmu te smanjenje utjecaja klimatskih promjena na turizam i njegovog negativnog utjecaja na prostor i stanovanje (s otpadom, prometnim gužvama i drugim).

Prema dostupnim podacima na izradi Strategije razvoja održivog turizma do 2030. u Hrvatskoj su surađivali i predstavnici ključnih dionika hrvatskog turizma, ministarstva i druge relevantne institucije, kao i predstavnici lokalne zajednice i brojni građani putem anketa, a ukupno je u tom poslu sudjelovalo 2850 osoba.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon